Růžová degustace – párování s jídlem

Krásné slunné pondělí všem.

Po šesti moravských degustacích se 8.8. od 18:30h posuneme o kousek dál a to do třech vinařských zemí – Francie, Itálie a Rakouska. Společným jmenovatelem budou Rose vína. Počasí má být pořád krásné, takže ideální načasování.

Ke každému vínku jsme pro vás (resp.Martin Vošmera) vybrali to, co nejlépe doplní a pozvedne chuť daného vína. K některému rose se hodí čerstvý kozí sýr, jinde zase uzený halibut nebo sušená šunka, u lehčích je vhodné doplnit vínko jahodou, malinou….no uvidíte sami, přijďte, bude to stát za to! 

A pokud možno, přijďte v růžovém, ať se sladíme:-)Vstupné je 550,- rezervaci mi pošlete na e-mail, nebo si místa zajistěte přímo ve Vinotéce Matěj.

Těším se na další parádní večer

Martin

Degustace Vinařství Šebesta

25.7. navštíví Vinotéku Matěj další z „borců“ Spolku Vinařů Dunajovské kopce….Martin Šebesta!

Přesto, že se známe (asi tak) 7 let, bude to u nás Martinova premiéra. S víny z Vinařství Šebesta jste se prvně mohli setkat při degustaci Tomáše Kořénka (pamatujete?), pak jste ochutnali Martinova vína při mých Degustacích “ Objevy Moravy“ …… zkrátka vína i Vinařství nám nejsou úplnou neznámou a víme do čeho jdeme: do kvality, zážitku a poctivosti práce vinaře. Naštěstí pro vás už o tom všem nebude povídat Tomáš a ani já 🙂

Ochutnáme skvělý Sauvignon, Veltln, Vlašák, cuvee s nepatrně vyšším cukrem a v neposlední řadě každoroční červený skvost od Šebestů – Dornfelder!

Martin nás seznámí s historií Vinařství, co obnáší práce na vinici a jaký je ročník 2023 a jak je na tom (zatím) rok 2024.

Startujeme jako vždy v 18:30h, vstupné je 390,–

Ti co se již přihlásili po Degustaci Vinařství Kňourek nemusí, ti co se nepřihlásili MUSÍ! 🙂

Těším se a krásný den