Vážení přátelé,
rádi bychom vás, v této opět turbulentní době, potěšili a pozvali na super degustaci párování vín a jídel. Pozvali jsme k nám do Vinotéky Matěj, a pozvání s potěšením přijal, pan Michal Vnuk, majitel restaurace Vnuk z Nepasic u Hradce Králové. Michal se již několik let zajímá o techniku vyzrávání hovězích a vepřových mas. Začínal s jednou vyzrávací skříní přímo v restauraci a následně postavil velký zrací box. V současnosti dokončuje druhý, trojnásobně velký zrací box, dělený do jednotlivých sekcí. Nastavování teplot, vlhkostí, proudění vzduchu a jiných veličin u zracích boxů jde ruku v ruce s druhem plemena, porážky až po samotné bourání a vyzrávání masa, je jasné know how tohoto pána. Máme se těšit nejen na nádhernou gastronomii, ale i poutavý výklad. Společně si ochutnáme dva chody z mas vepřových – plemeno Lantras a následně dva chody z mas hovězích. U posledního chodu budeme moci porovnat stejný druh steakových mas(chuck roll) ze 60 dnů vyzrávaného plemene Angus a Chester.
A samozřejmě, že vše doplníme o vhodná a zajímavá vína. Výběr vín zajistí a celou degustací nás provede Dan Keřlík. Degustace proběhne netradičně ve středu 21.10. od 18:30. Vstupné je 750,-.
Těšíme se! Martin